keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Sindis leiti põnevad ajaloolised dokumendid


www.parnupostimees.ee 07.06.2011

Sindi linnavalitsuse arhiivi korrastamisel tulid päevavalgele teise maailmasõja eelsed huvitavad dokumendid.

Foto: Sindi linnavalitsus

Sindi linnavalitsuse arhiivi korrastamisel leiti Teise ilmasõja eelsest ajast pärinevad huvipakkuvad ajaloolised dokumendid.

Dokumentide hulgas on alevi- ja linnaametnike teenistuskaustad ehk teenistuskirjad, Sindi alevi vaestelastekohtu kaust, Sindi linna üldise kirjavahetuse kirjakogu, aga ka Sindi linnavalitsuse kava kodanliku õhukaitse korral, neile dokumentidele on alla kirjutanud Sindi esimene linnapea Nikolai Lett.

Eesti üks vanemaid linnavolikogu esimehi Aleksander Kask ütles kaustu lehitsedes, et neis dokumentides mainitud linnavalitsuse ametnikud ja volikogu liikmed on kõik tuttavad nimed ning osaga neist on ta isiklikult kokku puutunud.

Sindi linnavalitsuse teabespetsialisti Viktor Kaarneeme sõnade kohaselt leiti ajaloolised dokumendid rae arhiivi korrastamisel, kui umbes 15ruutmeetrine riiuleid täis tuba kaustadest tühjaks tõsteti, et need üle vaadata ja arhiivi tagasi panna.

Seda, millal Sindi linnavalitsuse arhiiv viimati revideeriti, ei osanud Kaarneem öelda. „Arhiivi hoitakse korras kogu aeg, põhjalik korrastamine võetakse ette harva,“ lausus ta.

Sindi linnavalitsus annab dokumendid lähipäevil üle Sindi muuseumile.

Toimetas Eno-Gerrit Link, veebitoimetaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti