keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Remonditööd tõid päevavalgele kooli ajalugu


www.jt.ee 12.06.2011

Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Järvamaa kutsehariduskeskuse Paide õppehoone remonditööde käigus tuli välja 1965. aastal nurgakivisse pandud silinder.

Kuigi metallsilinder oli kooli peasissekäigu vundamendis olnud juba 45 aastat, olid kõik selles sisalduvad paberid kõige paremas korras: nii kohalik häälekandja Võitlev Sõna, kooliõpilaste nimekirjad kui ka foto Tallinna tänava algusest.
Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin ütles, et nurgakivi sai kool 1965. aasta oktoobris ja selle päeva ajalehet kirjutas, et rajooni põllumehed on hädas viljakoristusega.


Oselin lubas ajalugu väärikalt säilitada ja naljatles, et ega nüüd jää üle muud, kui tuleb muuseum rajada.
Oselin selgitas, et paari nädala pärast on kutsehariduskeskuses koguni kaks nurgakivipanekut: üks Paides ja teine Säreveres. «Siis on aastakümnete pärast kellelgi jälle avastamisrõõmu,» lisas ta.
Paide õppekohas käivad praegu suured ehitustööd, Paide MEK remondib vana õppehoonet, mis saab nii seest kui väljast täiesti uue väljanägemise.


Samal ajal alustas Nordecon uue õpilaskodu ja söökla ehitamist. 220 õpilase majutamiseks mõeldud hoone ehitusmaksumus on ligi 3,1 miljonit eurot.
Õpilaskodu tuleb nelja korrusega, hoone suletud netopind on 3985 ruutmeetrit. Hoones on 112 tuba. Esimesele korrusele ehitatakse söökla-õppeköök ja õpikeskus ning ülejäänud korrustele õpilaskodu.
Õppehoone remonditööd lõpevad Paides sügiseks ja uus hoone saab valmis järgmise aasta algul.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti